Ga naar de inhoud
Afspraak maken 

Of bel ons op +32 89 47 35 49
Buiten de werkuren contacteer je best de wachtdienst (0903 99 203).

OPGELET: Geen vrije raadpleging mogelijk.

Zien zonder bril

Astigmatisme, een leesbril … Of je nu kampt met een oogaandoening of je wil gewoon van die vervelende bril en lenzen af: wij hebben de oplossing in onze goedgevulde zak met expertise zitten. Van laserbehandelingen tot lensimplantaten: wij corrigeren je zicht en zorgen ervoor dat die bril en contactlenzen de prullenmand in kunnen.

Oculux laserbehandeling

Laserbehandeling

Via een laser veranderen we de vorm van je hoornvlies om op die manier scherpstellingsfouten te corrigeren. Een ingreep die hetzelfde principe hanteert als contactlenzen of een bril, maar dan rechtstreeks in je oog, zodat je die hulpmiddelen niet meer nodig hebt.

ICL

Zowel bij de behandeling van hoge brilcorrecties als bij astigmatisme zijn implantlenzen een goede oplossing. Na de ingreep is het zicht van de meeste patiënten terug optimaal, zonder dat ze daarbij opnieuw lenzen of een bril nodig hebben. Vaak passen we deze techniek bij mensen die niet in aanmerking komen voor een laserbehandeling. Implantlenzen zijn bijvoorbeeld veiliger als je reeds problemen hebt met je hoornvlies of oogoppervlak. Je kan een implantlens niet zien of voelen, en je hoeft ze nooit schoon te maken!

Oculux - ICL
oculux icl

Refractieve lensvervanging

Refractieve lensvervanging kan een betere optie zijn dan andere refractieve ingrepen zoals SMILE, LASIK, PRK of ICL. Voor mensen boven de 45 jaar, die van hun multifocale bril af willen, kunnen multifocale implantlenzen een oplossing bieden. We vervangen jouw natuurlijke lens door een kunstmatige intraoculaire lens (IOL) om de scherpstellingsfout te corrigeren. De procedure voor deze lensvervanging is vrijwel identiek aan die van cataractchirurgie.

Welke behandeling is geschikt voor mij?

Die keuze hangt af van verschillende factoren: je leeftijd, type oog, dagelijkse activiteiten, …

Door middel van een uitgebreid vooronderzoek, gepaard met een uitvoerig gesprek waarin we nagaan wat je precies wil, garanderen wij de meest effectieve én uiteraard veilige behandeling.