Ga naar de inhoud

Onze
expertises

Het oog is een complex deel van het lichaam. En zelfs het minste mankementje heeft een grote invloed op jouw levenskwaliteit. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig na te laten kijken door een expert. Onder het motto ‘voorkomen als het kan, genezen als het moet’ houden wij nauwlettend een oogje in het zeil, steunend op jaren ervaring, (bij)scholing en enthousiasme.

Oculux team
Oculux laserbehandeling

Laser­behandeling

Laserbehandelingen zijn een vorm van refractieve chirurgie die je zicht corrigeren.
Verziend, bijziend of astigmatisme? Na deze behandeling mag die bril de kast in.

Lees meer
Oculux implantlenzen

Implant­lenzen

Als je je bril beu bent, bestaan er verschillende oplossingen. Een laseringreep of ICL bijvoorbeeld, maar niet elk oog is daarvoor geschikt. Voor mensen boven de 45 jaar, die van hun multifocale bril af willen, kunnen multifocale implantlenzen een oplossing bieden.

Lees meer
Oculux - ICL

ICL

Of voluit: implanteerbare contactlens. Deze bijzetlens plaatsen we in je oog om je zicht te corrigeren. Daarna heb je geen bril of contactlenzen meer nodig.

Lees meer
Oculux cataract

Cataract

Cataract is een aandoening die je ooglens vertroebelt. Het gevolg: een wazig zicht en een graduele achteruitgang van je gezichtsvermogen.

Lees meer
Oogcentrum Oculux ooglidcorrectie

Ooglid­correctie

Bij een ooglidcorrectie verwijderen we het overschot aan huid en vet, zodat het weefsel rond jouw ogen strakker oogt. Een ingreep die zowel medisch als esthetisch voordelen heeft.

Lees meer

Strabisme of scheelzien

Scheelzien – of strabisme met een moeilijk woord – is een oogafwijking waarbij beide ogen niet op één punt gericht staan en er twee verschillende beelden binnenkomen op je netvlies.

Lees meer
Oculux - Medische retina

Medische retina

Jouw retina zit helemaal achterin je oog, de binnenste laag. Wat je ziet, wordt hier opgevangen en via de oogzenuw doorgestuurd naar je hersenen. Zowel de leeftijd als verschillende aandoeningen kunnen die werking verstoren.

Lees meer
Oculux glaucoom

Glaucoom

Een te hoge druk op het oog kan schade veroorzaken aan de oogzenuw. Het is vaak een sluipende aandoening, die kan leiden tot een vermindering van je zicht of zelfs blindheid wanneer het onbehandeld blijft.

Lees meer
Oculux Keratoconus

Kerato­conus

Je hoornvlies is de buitenste laag van het oog en is bolvormig. Wanneer die kegelvormig oogt, noemen we dat keratoconus. Dat kan leiden tot verminderde gezichtsscherpte.

Lees meer

Zien zonder bril

Astigmatisme, een leesbril … Of je nu kampt met een oogaandoening of je wil gewoon van die vervelende bril en lenzen af: wij hebben de oplossing in onze goedgevulde zak met expertise zitten. Van laserbehandelingen tot lensimplantaten: wij corrigeren je zicht en zorgen ervoor dat die bril en contactlenzen de prullenmand in kunnen.

Lees meer
Oculux - Zien zonder bril