Ga naar de inhoud
Oculux - Medische retina

Medische retina

Medische retina bundelt alle oogaandoeningen van het netvlies, die op een niet-chirurgische manier kunnen behandeld worden. Maculadedegeneratie is daar een voorbeeld van, maar ook netvliesaantasting door diabetes en uveïtis vallen onder deze noemer.

Medische retina

Onder medische retina vallen alle niet-chirurgische aandoeningen van het netvlies.

Leeftijdsgebonden maculadedegeneratie

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie bestaat in een droge en een natte vorm. De eerste symptomen van de droge vorm zijn een achteruitgang van het gezichtsvermogen. De patiënt merkt soms dat bij het lezen stukken van woorden ontbreken of dat rechte lijnen krom lijken te lopen.

Bij de natte variant sterven niet enkel de kegeltjes af, maar groeien ook kleine bloedvaten onder het netvlies.

Netvliesaantasting door diabetes

Suikerziekte is een aandoening die het hele lichaam treft, en dus ook de ogen. Daarom kunnen diabetici best regelmatig op controle gaan bij de oogarts. De ziekte kan namelijk veranderingen aan de bloedvaten van het netvlies veroorzaken.

Hierbij blijft het echter beperkt tot kleine, stipvormige bloedingen op het netvlies. Een tweede vorm waarbij de bloedvaatjes afsterven zorgt ervoor dat bepaalde zones van het netvlies geen bloedtoevoer krijgen. Het lichaam zal nieuwe vaten aanmaken die van minder goede kwaliteit zijn en opnieuw voor grotere bloedingen kunnen zorgen.

Afspraak maken 

Of bel ons op +32 89 47 35 49
Buiten de werkuren contacteer je best de wachtdienst (0903 99 203).

OPGELET: Geen vrije raadpleging mogelijk.

Andere specialisaties

Oculux glaucoom

Glaucoom

Een te hoge druk op het oog kan schade veroorzaken aan de oogzenuw. Het is vaak een sluipende aandoening, die kan leiden tot een vermindering van je zicht of zelfs blindheid wanneer het onbehandeld blijft.

Lees meer
Oogcentrum Oculux ooglidcorrectie

Ooglid­correctie

Bij een ooglidcorrectie verwijderen we het overschot aan huid en vet, zodat het weefsel rond jouw ogen strakker oogt. Een ingreep die zowel medisch als esthetisch voordelen heeft.

Lees meer

Strabisme of scheelzien

Scheelzien – of strabisme met een moeilijk woord – is een oogafwijking waarbij beide ogen niet op één punt gericht staan en er twee verschillende beelden binnenkomen op je netvlies.

Lees meer